Omscholen vanuit de schoonmaak naar de zorg
Omscholen vanuit de schoonmaak naar de zorg

Naar een evenwichtige Zeeuwse arbeidsmarkt, met een plek voor iedereen

Omscholen vanuit de schoonmaak naar de zorg

Je weet dat je niet op je plek zit en je wilt wat anders. Misschien wil je je laten omscholen en een totaal andere richting op. Maar hoe zet je die stap? En welke richting en opleiding kies je? Het leerwerkloket, onderdeel van het team Leven Lang Ontwikkelen, helpt daarbij. 

Kiezen van een opleiding

Joachim werkt in de schoonmaak als hij aanklopt bij het leerwerkloket. Hij denkt er al langere tijd over na om een opleiding te beginnen. Hij komt er alleen niet uit welke opleiding dat dan zou moeten worden. Samen met de adviseur is gekeken naar zijn kwaliteiten, capaciteiten en drijfveren. Dat hielp in het maken van een keuze die bij hem past.

Al gauw besluit Joachim dat hij liefst in de zorg zou werken. Daarom begint hij aan een opleiding Maatschappelijke Zorg/Verzorgende IG in de gehandicaptenzorg. Het is een zogenoemde ‘’combinatie-opleiding’’.

Een doordachte keuze

‘’Het leerwerkloket heeft mij goed geholpen om erachter te komen wat voor opleiding ik wil volgen. Door middel van doelgerichte opdrachten heb ik meer inzichten gekregen.’’

Volgens Joachim werd er snel gereageerd en duidelijk gecommuniceerd. ‘’Zo kon ik een doordachte keuze maken,’’ zegt hij.

‘’Ik ben ze dankbaar voor de tijd en moeite. Ik kan het anderen aanraden die tegen soort gelijke problemen aanlopen om ook hun vraag te stellen. Binnen de organisatie is veel mogelijk.’’ 

Een leven lang ontwikkelen

Binnen Zeeland werken het Leerwerkloket Zeeland, Provincie Zeeland, SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), Scalda en UWV in het team Leven Lang Ontwikkelen (team LLO). 

Team LLO helpt en adviseert werkzoekenden, werknemers, scholieren, studenten en werkgevers op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen. Iedereen met vragen over om- en bijscholing, loopbaanoriëntatie, werkend leren en leerwerktrajecten kan aaankloppen. 

Wil je meer weten?

Bezoek de informatiepagina over het team Leven Lang Ontwikkelen of mail je vraag direct naar: zeeland@leerwerkloket.nl