Zeeuws team van jobhunters en jobcoaches
Zeeuws team van jobhunters en jobcoaches

Naar een evenwichtige Zeeuwse arbeidsmarkt, met een plek voor iedereen

Team van jobhunters en jobcoaches vormt brug tussen werkgevers en werkzoekenden

Het is niet voor iedereen eenvoudig om een geschikte baan te vinden. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt is er een groep werkzoekenden voor wie het niet vanzelfsprekend is om zelfstandig een baan te vinden. Zij hebben moeite met solliciteren of er is geen passende vacature. Om deze werkzoekenden te begeleiden naar een dienstverband heeft Aan de slag in Zeeland een team van jobhunters en jobcoaches samengesteld. Zij helpen, met persoonlijke begeleiding, werkzoekenden aan werk en vormen de brug naar werkgevers.

Jobhunters, persoonlijke begeleiding naar werk
Jobhunters helpen werkzoekenden die niet in staat zijn om zelfstandig een betaalde baan te vinden en hierbij persoonlijke ondersteuning nodig hebben. Ze hebben een uitkering of vallen onder regelingen zoals Wia en Wajong. Leerlingen uit het Voortgezet speciaal onderwijs of Praktijkonderwijs, die op zoek zijn naar een stageplaats, kunnen ook bij een jobhunter terecht. Een jobhunter helpt op een persoonlijke en toegankelijke manier de werkzoekende naar werk.

Werkzoekenden kunnen zich aanmelden via één van de samenwerkingspartners:

  • Werkzoekende vanuit participatiewet via de gemeente of een werkgeversservicepunt
  • Werkzoekende met Wia, Wajong, WW, 50+ via UWV
  • VSO/Pro-leerlingen op zoek naar stageplaatsen en/of BBL plaatsen via de eigen onderwijsinstelling

Wanneer komt een werkzoekende in aanmerking voor een jobhunter?
Voor werkzoekenden die gebruik willen maken van een jobhunter geldt dat ze de juiste kwalificaties en eigenschappen bezitten om succesvol met een baan te starten. Er is een CV en profiel beschikbaar waarmee de jobhunter direct aan de slag kan.

Hoe gaat een jobhunter te werk?
Het start met een persoonlijk gesprek met de werkzoekende en de jobhunter. Vervolgens gaat de jobhunter aan de slag om via zijn of haar netwerk en het netwerk van collega’s geschikte werkgevers te vinden. Hiervoor kan elke willekeurige werkgever benaderd worden. Vervolgens zorgt de jobhunter voor de bemiddeling tussen de werkgever en de werkzoekende, eventueel ondersteunt door een jobcoach.

Jobcoaches begeleid samenwerking werkgevers en werkzoekenden
Jobcoaches begeleiden en ondersteunen de werkzoekende en de werkgever om waar mogelijk tot een vaste arbeidsovereenkomst te komen. 

Contact
Wilt u in contact komen met het team van jobhunters en jobcoaches, neem dan contact op met Ronald de Back.

Telefoonnummer: 0651441500
E-mailadres: zeeuwsteam@aandeslaginzeeland.nl

Heeft u als werkgever of ondernemer door de gevolgen van de coronapandemie ondersteuning nodig om nieuwe kansen te vinden voor boventallig personeel? Of bent u als zzp'er genoodzaakt om uw onderneming stop te zetten en wilt u in vaste dienst? Neem dan contact op met het Zeeuws mobiliteitsteam

Succesverhalen

Aan de slag met... jobhunter Frits Leenders
Aan de slag met... jobhunter Frits Leenders

In dit artikel gaan we in gesprek met jobhunter Frits Leenders over zijn werk bij het Zeeuws Team Jobhunters en Jobcoaches. Hij geeft ons een kijkje achter de schermen en neemt ons mee in wat een jobhunter nu eigenlijk doet, wat zijn werk zo mooi maakt en wat volgens hem de grootste misvatting is op de arbeidsmarkt.

Lees meer
Succesverhaal Zeeuwse Jobhunters en Jobcoaches september 2021
Succesverhaal Zeeuwse Jobhunters en Jobcoaches september 2021

Mijn naam is Maltie Ritoe, klantmanager bij de gemeente Schouwen-Duiveland en tevens werkzaam in het Zeeuws Team van Jobhunters en Jobcoaches. Mijn rol in het team is kandidaten, die bemiddelbaar zijn voor werk, te plaatsen op de arbeidsmarkt. Als jobhunter voer ik gesprekken met de kandidaten en werkgevers om te kijken of een match mogelijk is.

Lees meer
Succesverhaal Zeeuwse Jobhunters en Jobcoaches juni 2021
Succesverhaal Zeeuwse Jobhunters en Jobcoaches juni 2021

De eerste successen zijn behaald en wij, Nelleke de Hullu (jobhunter) en Sofie de Waal (jobcoach) van Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen, vinden het leuk om één van deze verhalen met jullie te delen.

Lees meer
Succesverhaal Zeeuwse Jobhunters en Jobcoaches april 2021
Succesverhaal Zeeuwse Jobhunters en Jobcoaches april 2021

De eerste successen zijn inmiddels behaald en wij, Nienke de Boer (jobhunter) en Odi van Kalmthout (jobcoach) van Orionis Walcheren, vinden het leuk om één van deze verhalen met jullie te delen.

Lees meer

Benieuwd naar de jobhunters en jobcoaches?

Bekijk onderstaande video's