Zeeuws Mobiliteitsteam
Zeeuws Mobiliteitsteam

Naar een evenwichtige Zeeuwse arbeidsmarkt, met een plek voor iedereen

Zeeuws Mobiliteitsteam

Moeite met het aantrekken van medewerkers? Of hulp nodig bij het zoeken naar andere mogelijkheden voor je huidige personeel, omdat je minder werk voor ze hebt? Het Zeeuws Mobiliteitsteam helpt werkgevers op weg.

Meteen iemand spreken? Bel +31 (0)6 29328871

Mobiliteitsteam voor werkgevers

Het Zeeuwse Mobiliteitsteam helpt werkzoekenden en werknemers aan (ander) werk. We zijn er ook voor de werkgever. Wij adviseren je over mogelijkheden bij het zoeken naar personeel. Of we helpen je medewerkers aan ander werk, als het minder goed gaat met je bedrijf. Misschien heb je vragen over je financiële situatie of wil je sparren over de toekomst. Hoe dan ook, eerst beginnen we met een goed gesprek. Daarna maken we een plan van aanpak. Samen zorgen we ervoor dat er een oplossing komt. Je krijgt hiervoor van ons geen rekening. Onze dienstverlening is gratis. 

Wij staan klaar voor iedereen in Zeeland die personeel in dienst heeft. Het Zeeuws Mobiliteitsteam helpt met:

  • Verbinden van werkgevers met personeelsoverschotten en werkgevers met personeelstekorten
  • Begeleiden van met ontslag bedreigde werknemers naar een andere betaalde baan
  • Personele vraagstukken zoals het aantrekken van nieuwe medewerkers

Mobiliteitsteam voor werknemers
Wij bieden werkzoekenden en werknemers extra ondersteuning en begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan. Hiervoor is het Zeeuws Mobiliteitsteam opgericht. Een team van loopbaancoaches, werkmakelaars en adviseurs begeleiden talloze werkzoekenden in hun zoektocht naar een baan.

Wij kunnen u ook helpen bij uw zoektocht naar een nieuwe baan. Het beschikbare budget zetten wij in om u te helpen aan een baan, u extra opleidingen te laten volgen, stage te laten lopen of begeleiding op maat te bieden.

Mobiliteitsteam voor zzp’ers
Bent u zzp’er en is het om economische redenen beter om te stoppen? Ook dan staat Mobiliteitsteam Zeeland voor u klaar. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden om in vaste dienst te gaan en eventueel gebruik te maken van omscholing. Eventueel kunt u met jobcoaches aan de slag om samen een passende werkgever te vinden.

Over het Zeeuws Mobiliteitsteam
Het Zeeuws Mobiliteitsteam is een project van Aan de slag in Zeeland en één van de 35 regionale mobiliteitsteams in Nederland. Het team bestaat uit loopbaancoaches, werkmakelaars en adviseurs met ervaring op de Zeeuwse arbeidsmarkt. We zijn een team dat samengesteld is vanuit verschillende organisaties. Iedere adviseur heeft hierdoor een eigen specialisatie.

De samenwerkende organisaties zijn: Zeeuwse gemeenten, UWV, Leerwerkloket Zeeland, onderwijsinstellingen, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs, vakbonden FNV en CNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW.

 

 

Contact

Als je meer informatie wilt, stuur ons dan een e-mail met je contactgegevens en in het kort je vraag. Wij bellen je dan voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek.

Telefoonnummer: +31 (0)6 29328871
E-mailadres: mobiliteitsteam@aandeslaginzeeland.nl

 

Veelgestelde vragen:

Laatste updates

Preworx heeft oplossing voor personeelstekort
Preworx heeft oplossing voor personeelstekort

Door werknemers niet verantwoordelijk te maken voor een heel proces, maar in te zetten op onderdelen ontstaat ruimte

Lees meer
Minister op bezoek bij ZMT en De Hoop Terneuzen
Minister op bezoek bij ZMT en De Hoop Terneuzen

Minister Karien van Gennip liet zich tijdens haar werkbezoek inspireren door de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het ZMT.

Lees meer

Samen kijken we naar je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Wij ondersteunen je bij het maken van een goede stap in je loopbaan. Eventueel in combinatie met omscholing of bijscholing. Afhankelijk van je werkervaring stellen wij je voor bij verschillende werkgevers. Uiteraard maken wij daarbij graag gebruik van je eigen netwerk.


Ja! Juist daarvoor is het mobiliteitsteam in het leven geroepen. Onze ervaren adviseurs gaan met je in gesprek en kijken samen met jou als werkgever welke mogelijkheden er zijn. Wij doen daarbij voornamelijk een beroep op het eigen netwerk. Leidt dit niet tot het gewenste resultaat dan gaan wij samen met werknemer(s) op zoek naar een andere betaalde baan. Er zal ook worden gekeken of scholing mogelijk is.


Nee, er worden geen kosten in rekening gebracht. Dit valt onder de publieke dienstverlening van de partners in het mobiliteitsteam. 


Nu het vinden van personeel moeilijk is, zoeken veel ondernemers andere manieren om aan mensen te komen. Zo ook Preworxs in Goes. Met een slimme, nieuwe werkwijze pakt het bedrijf voor een groot deel het tekort aan geschoolde monteurs aan. Het Zeeuws Mobiliteitsteam ging er op bezoek om meer te weten te komen over deze manier van werken.

Preworxs durft het aan anders te denken en te handelen. Het bedrijf is zeven jaar geleden ontstaan vanuit DWT Installatiegroep in Goes. ,,Toen al zagen we dat het werven én vasthouden van technisch geschoold personeel steeds moeilijker werd’’, zegt Johan Bogert, commercieel manager. ,,De planning en de kwaliteit kwamen daardoor onder druk te staan. Dat hebben we opgelost door met prefab producten te gaan werken.’’

In een speciaal ingerichte fabriek maakt Preworxs delen van installaties voor water, riolering, ventilatie, verwarming, koeling en elektriciteit. Deze vooraf gemaakte onderdelen (modules) zijn gemakkelijk te hanteren en worden in zijn geheel naar de bouw vervoerd. ,,Inclusief een duidelijke handleiding’’, aldus Johan. ,,Vergelijk het maar met het in elkaar zetten van een Ikea kast.’’

Naar taken kijken

Prefab in de bouw is niks nieuws. De totaalpakketten waarin het bedrijf verschillende technieken en innovaties combineert in één ‘’maatwerk totaaloplossing’’, zijn dat wel. Deze manier van werken lost het probleem van het tekort aan monteurs op. Niet alleen in de bouw, maar ook in de fabriek.

Het in elkaar zetten van de ‘bouwpakketten’ is namelijk opgeknipt in onderdelen. Daarbij kijkt de werkgever niet naar functies, maar naar taken. ,,Iemand die buizen kan buigen, hoeft niet per se verwarmingsmonteur te zijn. Dat werk kan ook gedaan worden door mensen met minder kennis en vaardigheden of door iemand die minder goed Nederlands spreekt. Als iemand bij ons solliciteert, kijken we of we taken hebben die bij de persoon passen. Op dit moment hebben we op vijf medewerkers één gediplomeerde monteur met veel ervaring. Dat houden we voorlopig zo.’’

Inclusiviteit

Deze totaal andere werkwijze leidt tot een smeltkroes van mensen in het bedrijf. ,,Achtergrond maakt niet uit’’, zegt Sindy Wesdorp, coördinator P&O. ,,We hebben mensen met alle opleidingsniveaus en uit alle culturen. Ook mensen met een beperking zijn hier welkom. Inclusiviteit is een sterke kant van ons bedrijf. Mensen voelen zich enorm gewaardeerd. Iedereen mag zijn wie hij is, binnen de normen en regels van het bedrijf.’’

Inspirerend

Een kijkje in de keuken van dit bedrijf, geeft het Zeeuws Mobiliteitsteam (ZMT) een goed beeld van het op een andere manier werven van personeel. Preworxs zoekt niet per se naar mensen die het hele proces kunnen uitvoeren, maar naar mensen die met elkaar alle taken kunnen uitvoeren en daardoor het hele proces tot een goed einde kunnen brengen.

,,Dit kunnen we meenemen in de gesprekken met onze kandidaten’’, zegt Ruth Salverda, adviseur bij het ZMT. ,,Wij begeleiden niet alleen mensen zonder werk die op zoek zijn naar een baan, maar ook mensen die hun eigen functie niet meer kunnen of willen uitoefenen. Als de werkgever bereid is op deze manier naar zijn proces te kijken, kunnen ze werknemers langer vasthouden. Dit bevordert de duurzame inzetbaarheid van personeel.’’

Groei

Preworxs is volop in ontwikkeling. De nieuwe werkwijze vraagt van iedereen inspanning. Volgens Sindy Wesdorp zorgen inclusiviteit, creativiteit, en denken in mogelijkheden voor groei. ,,Groei van het bedrijf, en ook van de mensen die hier werken. Ik vind dat iedereen een kans verdient.’’