Verlengde nazorg
Verlengde nazorg

Naar een evenwichtige Zeeuwse arbeidsmarkt, met een plek voor iedereen

Lees voor

Verlengde nazorg

Werkterrein: Zeeland
Start: januari 2023
Einde: december 2024

Doelstelling

Zeeuwse Stichting Maatwerk verbindt scholen, leerlingen en regionale partners voor een toekomst op de arbeidsmarkt. Alle scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs, Praktijkonderwijs en Scalda Startcollege (MBO niveau 1 & 2) in Zeeland zijn aangesloten bij de Zeeuwse Stichting Maatwerk (ZSM). ZSM organiseert sinds 2 jaar de verlengde nazorg voor oud-Voortgezet Speciaal Onderwijs of Praktijkonderwijs leerlingen. Dit bestaat uit ondersteuning, jobcoaching en begeleiding naar zelfstandigheid in het werkzame leven.

Opzet

Voor alle oud-leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) en Praktijkonderwijs die uitstromen naar werk, is er de mogelijkheid om zich tijdens hun laatste schooljaar aan te melden voor verlengde nazorg van de Zeeuwse Stiching Maatwerk (ZSM). Ze worden dan zo lang als gewenst of nodig begeleid door twee deskundige medewerkers uit het VSO of Praktijkonderwijs.

Projectpartners

Zeeuwse Stichting Maatwerk, Voortgezet speciaal onderwijs, Praktijkonderwijs

Financiën

Dit project wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit de KICK-middelen en de Decentralisatieuiterking Jeugdwerkloosheid.

Contactpersoon

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Veronique de Jonge, Coördinator verlengde nazorg
Telefoonnummer: 06-18850442
E-mailadres: werkteam@zsm.nu

Projectleiding

Christie Steenbakker

Christie Steenbakker

c.steenbakker@goes.nl