IPS Zeeland
IPS Zeeland

Naar een evenwichtige Zeeuwse arbeidsmarkt, met een plek voor iedereen

Lees voor

IPS Zeeland

Werkterrein: Zeeland
Start: 15 februari 2024
Einde: 31 december 2024

Doelstelling

Mensen met een ernstige psychische aandoening die behandeling en/of begeleiding krijgen en aan het werk willen, kunnen hiervoor begeleiding krijgen met de methode Individuele Plaatsing en Steun (IPS). Startend vanuit een GGZ-instelling is IPS een compleet traject met re-integratie, zorg en jobcoaching. Een IPS-trajectbegeleider helpt hen met werk zoeken, vinden en behouden.

Opzet

Binnen het project IPS Zeeland werken diverse organisaties samen om mensen met een psychische kwetsbaarheid te helpen bij het vinden van werk. Experts worden opgeleid tot IPS Trajectbegeleider met als doel mensen te begeleiden naar werk over de periode van maximaal 2 jaar.  Begin 2024 is Leontine Roelen als IPS-regisseur aangenomen om de samenwerkende organisaties te verbinden, het plan van aanpak en de bedrijfsvoering af te stemmen en de bekendheid van IPS-trajecten aan te jagen.

Projectpartners

Gemeenten, WSP’s, UWV, Emergis, Dethon, de Betho, de Zuidhoek.

Financiën

Subsidie via Divosa / Hoofdzaak Werk voor de IPS procesregisseur, individuele IPS-trajecten worden gefinancierd via UWV 

Laatste stand van zaken

De betrokken organisaties bekijken op dit moment hoeveel ruimte zij kunnen vinden (in aantal fte/fulltime functies) voor IPS-trajectbegeleiders. Daarna wordt de opleiding voor IPS-Trajectbegeleiders in Zeeland ingericht en kunnen de eerste trajecten met cliënten gestart worden.

Contactpersoon

Christie Steenbakker

Christie Steenbakker

c.steenbakker@goes.nl