Zeeuws Mobiliteitsteam helpt talenten te ontdekken

Met een VR-bril op de kerncentrale ontdekken, met een simulator een sjofel bedienen, een praatje maken met een infanterist. De Zeeuwse Carrièrebeurs 22 en 23 september in Goes bood werkzoekenden volop inspiratie. Ook de loopbaanadviseurs van het Zeeuws Mobiliteitsteam (ZMT) waren van de partij. Onder het genot van een Zeeuws appeltje konden beursbezoekers daar al hun vragen over werk of scholing stellen.

 

 

,,Er was veel aanloop bij de stand’’, zegt loopbaanadviseur Yvonne Schuit van het ZMT. ,,We hebben in deze twee dagen goede gesprekken gevoerd. Voor sommigen was een gericht advies voldoende om ze op het juiste spoor te zetten. Zij kunnen zelf aan de slag. Verschillende werkzoekenden hebben hun gegevens bij ons achtergelaten. Komende week doen we een belrondje en maken we afspraken voor intakegesprekken.’’

Allerlei vragen

De vragen die bij de ZMT-stand op de carrièrebeurs terechtkwamen waren zeer gevarieerd: ‘De werkdruk werd me te hoog. Ik heb zelf ontslag genomen. Nu weet ik niet wat ik wil’, of ‘Ik ben net naar Zeeland verhuisd. Mijn man heeft hier een baan gevonden. Ik sta overal voor open. Willen jullie me verder helpen’, en ‘Ik heb een vaste baan, maar eigenlijk werk ik onder mijn niveau. Ik wil ontdekken welke andere talenten ik heb en of ik daarmee verder kan’.

Plan op maat

Het Zeeuws Mobiliteitsteam staat het hele jaar door klaar voor iedereen in Zeeland die op zoek is naar werk en/of scholing. Door in gesprek te gaan met een kandidaat bekijkt een loopbaanadviseur de huidige situatie. Samen bespreken ze wat nodig is om een passende baan te vinden. Daarop volgt een plan van aanpak. Dit kan van alles zijn: sollicitatietrainingen, loopbaangesprekken, scholing, coaching. Soms een combinatie daarvan. Wat het ook is, altijd maakt de adviseur een plan op maat. Bovendien is de dienstverlening kosteloos.

Contacta

Heb je het ZMT gemist op de Zeeuwse Carrièrebeurs? Geen probleem. Adviseurs van het ZMT staan voor je klaar bij de stand van Aan de slag in Zeeland op de Contacta op 7, 8 en 9 november. Kun je niet wachten? Dan mag je natuurlijk ook gewoon bellen naar +31 (0)6 11 00 42 17 of stuur een mail naar mobiliteitsteam@aandeslaginzeeland.nl.

In het team zitten adviseurs van de Zeeuwse gemeenten, UWV, Leerwerkloket Zeeland, onderwijsinstellingen, vakbonden FNV en CNV en een jobhunter. Het Zeeuws Mobiliteitsteam werkt onder de vlag van Aan de slag in Zeeland.