Zeeuws Mobiliteitsteam brengt partijen samen en biedt zo kansen op werk

In het Zeeuws Mobiliteitsteam (ZMT) werken adviseurs van verschillende organisaties intensief met elkaar samen. Door het bundelen van krachten slagen ze erin om mensen aan een duurzame baan te helpen. Hoe dat werkt? Dit is een voorbeeld uit de praktijk:

Een vrouw meldt zich bij het ZMT met een vraag of ze aan een baan geholpen kan worden. In gesprek met een van de adviseurs vertelt dat ze over een bijzonder probleem. Na haar scheiding woont ze bij haar ex-partner in huis.

Lichamelijke klachten

Omdat ze geen eigen inkomen heeft, kan ze zich niet inschrijven als woningzoekende. En de administratieve baan die ze had in een ander Europees land, kan ze in Nederland niet oppakken. Via uitzendbureaus doet ze wel allerlei soorten ongeschoold werk. Maar helaas moet ze daarmee stoppen vanwege lichamelijke klachten.

Arbeidsritme

Na een intakegesprek vraagt de loopbaanadviseur van het ZMT allereerst een doelgroepverklaring aan. Daarin staat omschreven met welke lichamelijke inspanning rekening moet worden bij het zoeken naar een nieuwe baan. Met die verklaring op zak kan ze een tijdelijk contract krijgen bij een Sociaal Werkbedrijf. Daar slaat ze twee vliegen in één klap: ze doet weer arbeidsritme op én verdient een klein inkomen.

Sollicitatiegesprek

De adviseur meldt haar ook aan voor bemiddeling bij een jobhunter van het ZMT. Die krijgt een vacature onder ogen, die prima aansluit op de mogelijkheden van de vrouw. Samen met de jobhunter gaat ze op sollicitatiegesprek.

Daar presenteert ze zichzelf zo goed dat ze de baan krijgt. Al na een korte werkperiode mag ze haar uren opbouwen tot een maximum. Precies wat ze nodig heeft, want dat betekent dat ze zich eindelijk kan inschrijven als woningzoekende.

Samenwerking

Zo is de samenwerking tussen de adviseur en de jobhunter van het ZMT, het Sociaal Werkbedrijf en de gemeente die de subsidie verleende, succesvol. De vrouw die eerst geen baan had, maar dat wel heel graag wilde, is nu met plezier aan het werk.

Informatie

Lees hier wat het Zeeuws Mobiliteitsteam voor jou kan betekenen. Of neem direct contact op via +31 (0)6 11 00 42 17.
Mailen kan ook! Stuur een mail naar mobiliteitsteam@aandeslaginzeeland.nl