Twee ingevulde vacatures door Open Hiring

UWV, één van de partners van Aan de slag in Zeeland, heeft gemerkt dat veel mensen geen baan hebben en in een uitkering zitten terwijl zij wel over voldoende kwaliteiten beschikken om een vacature in te vullen. Veel van hen zijn niet bedreven in het solliciteren, doordat ze niet weten hoe ze een goed curriculum vitae kunnen opstellen of niet weten hoe ze een sollicitatiegesprek moeten voeren. Echter, in veel functies zijn deze capaciteiten niet altijd benodigd om het werk goed uit te kunnen oefenen. 

UWV is om die reden een project gestart om ook deze mensen kansen te geven op de arbeidsmarkt. Hierbij kwamen ze terecht bij Start Foundation en de wervingsmethode Open Hiring. Open Hiring houdt in dat je, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat. Zonder sollicitatiegesprek of cv. Je schrijft alleen je naam op een lijst bij de werkgever. Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding of ervaring. Er zijn een hoop mensen die op voorhand geen kansen krijgen op een baan, omdat ze bijvoorbeeld een moeilijk uitspreekbare achternaam hebben, een handicap hebben of vanwege hun leeftijd of geslacht. Middels Open Hiring krijgen zij toch een kans op de arbeidsmarkt.

Het concept Open Hiring sprak Joost d’Hondt van ’t Zusje in Terneuzen voornamelijk aan door de laagdrempeligheid, de toegankelijkheid en de acceptatie van iedereen. “Wij zijn voor ’t Zusje Terneuzen echt op zoek naar mensen die passen binnen onze familie, ongeacht je verleden. Enkele jaren terug hebben wij ook een medewerker aangenomen die niet lekker in haar vel zat. Wij hebben haar de afgelopen jaren helemaal zien opfleuren. Dat is mooi om te zien” geeft Joost aan. 

Inmiddels heeft ’t Zusje twee medewerkers aangenomen middels Open Hiring; een als housekeeper en een als keukenhulp. Het ziet ernaar uit dat er binnenkort een derde medewerker wordt aangenomen als keukenhulp. Voor bepaalde functies staan bij ’t Zusje nog “gewone” vacatures uit, maar misschien dat deze in de toekomst ook middels Open Hiring uitgezet worden. Joost geeft aan dat hij bij Open Hiring meer reacties krijgt dan op de “gewone” vacatures. 

Als ondernemers nog twijfelen aan het concept Open Hiring deelt Joost d’Hondt graag zijn ervaringen. Hij vindt dat elke ondernemer het initiatief moet proberen. 

“Werkgelegenheid moet voor iedereen toegankelijk zijn.” – Joost d’Hondt van ’t Zusje Terneuzen.