Minister op bezoek bij ZMT en De Hoop Terneuzen

Afgelopen maandag is Minister Karien van Gennip op bezoek geweest in Zeeland. Het was een inspirerende middag waarbij er in het bijzonder aandacht was voor het Zeeuws Mobiliteitsteam (ZMT). We waren te gast bij De Hoop Terneuzen en konden daar laten zien hoe samenwerking tussen bedrijfsleven en het mobiliteitsteam in de praktijk er uit ziet. Door de goede samenwerking tussen De Hoop en het ZMT zijn al diverse mensen die moeite hadden met solliciteren naar werk begeleid.

Minister van Gennip gaf aan dat het enorm inspirerend is hoe De Hoop op deze manier vacatures gevuld krijgt. Het bedrijf heeft vacatures voor chauffeurs. Het ZMT levert kandidaten en financiert de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. De werkgever biedt daarbij baangarantie. Zo komen mensen uit verschillende doelgroepen aan een baan. Ferdinand (59) kwam uit de WAO en werkt nu als chauffeur bij De Hoop. Hij is blij met de kans die hij heeft gekregen vertelde hij de minister: ''Je bent nooit te oud om opnieuw te beginnen''. Een mooi voorbeeld van hoe we elkaar kunnen helpen in deze tijden.

Het is belangrijk dat werkgevers en werkzoekenden elkaar goed weten te vinden. En dat mensen persoonlijke hulp krijgen bij de zoektocht naar werk. Minister van Gennip: "Omdat deze ondersteuning goed moet aansluiten op de behoeften van werkgevers, werkenden en werkzoekenden, wil het kabinet de dienstverlening op de arbeidsmarkt wezenlijk veranderen. Hierover stuurden minister Schouten en ik vandaag een brief naar de Tweede Kamer.". Meer informatie hierover is te vinden via de websit van Rijkoverheid: Meer persoonlijke hulp bij zoektocht naar werk of personeel

In Zeeland liggen er grote opgaves voor ons als het gaat om de arbeidsmarkt. Voor specifieke opdrachten is er vanuit het Rijk financiering beschikbaar waar we zeer blij mee zijn en volop gebruik van maken. Echter, er is meer nodig om te werken aan de enorme krapte op de arbeidsmarkt. Namens arbeidsmarktregio Zeeland is er daarom tijdens het werkbezoek bestuurlijk aandacht gevraagd voor structurele financiering voor de arbeidsmarktregio’s. Op deze manier kunnen we samenwerkingen voorzetten en uitbreiden en zorgen voor een inclusieve en veerkrachtige arbeidsmarkt.

Meer weten over het Zeeuws Mobiliteitsteam?

Volg het ZMT op Linkedin, Facebook of Instagram of neem direct contact op via mobiliteitsteam@aandeslaginzeeland.nl