Leren en laten leren, daarmee helpt team Leven Lang Ontwikkelen

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Misschien wil je wel een andere richting op. Maar waar begin je dan? Of heb je je middelbare school niet afgemaakt en zou je nu toch graag je diploma nog halen?  Misschien weet je niet wat je wilt?

 

Vanuit Aan de slag in Zeeland helpt het team Leven Lang Ontwikkelen (LLO) iedereen met vragen over werken en leren. In het LLO-team werken UWV, Leerwerkloket, SBB en Scalda samen. Alle kennis van die organisaties is er om zowel werknemers, werkzoekenden, studenten, scholieren en werkgevers gratis te helpen met hun vragen rondom een Leven Lang Ontwikkelen. Dan kan het gaan over bijvoorbeeld scholing, omscholing of loopbaanoriëntatie. Het LLO-team biedt nu die service.

Loopbaanstap

Iedereen met vragen over om- en bijscholing, loopbaanoriëntatie, werkend leren en leerwerktrajecten kan terecht bij team Leven Lang Ontwikkelen Zeeland. Zij helpen je jouw weg te vinden naar werk dat bij je past. Niet alleen voor dit moment maar ook voor in de toekomst. En ook wanneer je te maken krijgt met nieuwe technieken of veranderingen in je werk.

Zeeuwen krijgen de tools in handen om zelf de regie te nemen en het LLO-team ondersteunt je in jouw ontwikkeling. Het LLO-team helpt je bij (her)oriëntatie, laat je zien wat er aan scholing mogelijk is en begeleidt naar het aanbod dat het beste bij je past. Met de ondersteuning van de juiste informatie en persoonlijke begeleiding als je dat wenst.

Een voorbeeld van iemand die ook een stap heeft gezet in haar loopbaan vind je hier.

Krapste arbeidsmarkt

Het LLO-team werkt ook nauw samen met werkgeversorganisaties, bijvoorbeeld om nieuwe mensen op te leiden voor banen waar op dit moment veel vraag naar is. Dat is nodig omdat Zeeland de krapste arbeidsmarkt van het land heeft. Dat wil zeggen dat er veel meer vacatures zijn dan werkzoekenden. Door in het onderwijs- en het trainingsaanbod rekening te houden met de vraag vanuit het bedrijfsleven, kunnen meer mensen geholpen worden aan werk en hun werk ook behouden.

Vooruitkijken 

Door te investeren in de (basis)vaardigheden en kennis van hun werknemers, zijn werkgevers beter in staat personeel te behouden en aan zich te binden. Het is belangrijk om bij te blijven met nieuwe technologie en je personeel mee te nemen in innovaties en ontwikkelingen. Zo bouw je aan een toekomstbestendige organisatie en tevreden werknemers.

Het LLO-team adviseert werkgevers kosteloos over het toepassen van een Leven Lang Ontwikkelen, het combineren van leren en werken en de ontwikkelmogelijkheden van personeel. Daarnaast kan het LLO-team een bijdrage leveren in de totstandkoming van regionale leerwerktrajecten.  

Meer weten?

Op dit moment is het team Leven Lang Ontwikkelen bereikbaar via het Leerwerkloket Zeeland. Heb je vragen of wil je meer informatie? Bekijk deze pagina voor meer informatie Leven Lang Ontwikkelen of mail naar zeeland@leerwerkloket.nl