Word Kletsmaatje en help nieuwkomers met taal

Vind jij het leuk om nieuwkomers in ons land te helpen met de Nederlandse taal? Gewoon door met mensen een praatje aan te knopen over alledaagse dingen? Wordt dan een Kletsmaatje!

Kletsmaatjes is het online taalproject van de stichting ‘Het Begint Met Taal’. Kletsmaatjes kletsen via Zoom, Facetime of Teams met nieuwkomers in ons land. Ze kletsen wekelijks online met elkaar.

 

Over Kletsmaatjes

Stel je voor: je arriveert in een nieuw land zonder de taal te spreken. Hoe kan je dan de taal leren en nieuwe mensen ontmoeten? Met Kletsmaatjes verbinden wij nieuwkomers, zoals vluchtelingen en arbeidsmigranten, met Nederlanders. Elke week oefenen ze online de Nederlandse taal en leren van elkaar. Ze kletsen met elkaar over hobby’s, familie, het lievelingseten of het leven. Wanneer? Dat bepalen de koppels zelf. Zo kunnen nieuwkomers de taal sneller beheersen en zich sneller thuis voelen. Ontdek meer op www.kletsmaatjes.nl

Meld je aan!

Meer informatie? Of aanmelden als taalvrijwilliger? Dat kan via deze link. En wil je zien hoe een Kletsmaatje een gesprek voert met een nieuwkomer in ons land? Bekijk dan de video hierboven.