Ben jij specialist in je vak en geef je graag je kennis en ervaring door?

 

Je bent specialist op je vakgebied, je hebt de ervaring en je hebt kennis. Tegelijk zie je misschien om je heen weinig mensen met jouw skills. Hoe mooi zou het zijn om jouw vaardigheden over te brengen op anderen? Dat is wat ‘hybride opleiders’ doen. Het zijn vakspecialisten die – vaak in combinatie met hun eigen werk – nieuwe mensen helpen opleiden.

Om hybride opleider te worden kun je een heuse opleiding volgen. Of je nu lasser bent, verpleegkundige, onderwijzer of timmerman: iedereen kan het. Woensdag 28 juni is er een informatiebijeenkomst voor de nieuwe cursus die 4 oktober in Middelburg begint en die 18 bijeenkomsten duurt (om de veertien dagen van 16.00 uur – 20.00 uur).

Voor de opleiding wordt MBO niveau 4 gevraagd, maar vaak is een flinke dosis ervaring en vakkundigheid al voldoende. ‘’Het maakt niet uit of je uit de zorg komt of uit de techniek; we hoeven mensen hun eigen specialisme niet meer te leren,’’ zegt projectleider Gerben Rodts. In plaats daarvan leren studenten in de opleiding didactische en pedagogische vaardigheden waarmee ze hun kennis gemakkelijker kunnen overbrengen.

De afgelopen jaren zijn al enkele tientallen hybride opleiders klaargestoomd om hun kennis door te geven

Aanmelden voor de informatieavond op 28 juni kan nog via hybrideopleider@zaos.nl Daar kun je ook terecht met vragen als: is het iets voor mij?

Bekijk hier een video met meer informatie.