Koffiemoment voor 55-plussers en bedrijven levert verschillende matches op

De krapte op de arbeidsmarkt houdt nog steeds aan. Maar veel 55-plussers hebben nog steeds moeite met het vinden van een baan. Reden voor het Zeeuws Mobiliteitsteam en het Zeeuws Team Jobhunters & Jobcoaches de handen ineen te slaan. In de aanloop naar een speciale netwerkbijeenkomst voor bedrijven en werkzoekenden op de Contacta, verzorgen ze de training Presenteren voor 55-plussers. Een succes dat zeker een vervolg verdient.

Een gezellige koffiebar, daar heeft de speciale netwerkbijeenkomst voor bedrijven en werkzoekende 55-plussers op de Contacta het meest van weg. Er is koffie met wat lekkers. De sfeer is ontspannen. Toch zijn de mensen die hier van tafel naar tafel gaan niet op zoek naar zomaar een kletspraatje, maar wel naar een goed gesprek over een mogelijke baan. Daarom hebben ze zich op deze kennismaking met potentiële werkgevers voorbereid. In de aanloop naar de Contacta volgden ze een korte, gratis presentatietraining zodat ze daar goed beslagen ten ijs komen.

 

Er was aardig wat belangstelling voor het koffiemomentje van het Zeeuws Mobiliteitsteam en Zeeuws team Jobhunters & Jobcoaches

Er was aardig wat belangstelling voor het koffiemomentje van het Zeeuws Mobiliteitsteam en Zeeuws team Jobhunters & Jobcoaches

 

Veel aanmeldingen

Dat er behoefte aan zo’n soort training is, blijkt al snel na het versturen van de uitnodigingen aan de 55-plussers. "We dachten met pakweg acht personen aan de slag te gaan", zegt Yvonne Schuit, coach bij het Zeeuws Mobiliteitsteam. Samen met collega Dick Groot Koerkamp trainde ze de kandidaten. "Al snel kregen we zoveel aanmeldingen dat we drie groepen konden vormen. Twee in Goes en één in Terneuzen."

Om de ruim twintig deelnemers na de training in contact te brengen met werkgevers verzorgde Maltie Ritoe van het Zeeuws Team Jobhunters & Jobcoaches een netwerkbijeenkomst op de Contacta in Goes. Maar liefst 17 bedrijven meldden zich voor dit ‘koffiemomentje’; enkele uitzendbureaus, zorginstellingen, supermarkten, een hijs- en transportbedrijf, een taxibedrijf, een adviesbureau. "Behoorlijk wat belangstelling", zegt Maltie. "Een leuk, gevarieerd aanbod voor de kandidaten."

 

Ontspannen het gesprek in

Een van de werkzoekenden is Miranda Mastenbroek. De presentatietraining van het Zeeuws Mobiliteitsteam heeft haar goed gedaan. ,,Vooral het delen van ervaringen met andere 55-plussers. Daardoor voel ik me zekerder en ontspannen. Ook de tips van de trainers breng ik in praktijk. Zo heb ik geleerd dat je in een sollicitatiegesprek de positieve kanten van je vorige baan moet benoemen.’’

Met die instelling schuift Miranda aan bij Caroline van Cranenburgh van Viavox Detachering. Dit bureau werkt hoofdzakelijk met oudere werknemers. "Daarin zie ik veel voordelen", zegt Caroline. "Ze hebben werkervaring en zijn makkelijk inzetbaar omdat de kinderen vaak al de deur uit zijn." Caroline merkt dat de kandidaten van vandaag zich goed hebben voorbereid. "Ze zijn gemotiveerd. Dit zijn geen loze gesprekken. Als een kandidaat naast het benoemen van zijn kernkwaliteiten weet wat die wil, is dat belangrijk. Iemand die kan uitleggen waarom hij of zij de juiste is voor de baan, heeft net dat streepje voor."

 

Caroline van Cranenburgh (links) in gesprek met Miranda Mastenbroek tijdens het kofiemomentje op Contacta

Caroline van Cranenburgh (links) in gesprek met Miranda Mastenbroek tijdens het kofiemomentje op Contacta

 

Voordelen

Ook Boukje Heddema, HR Advisor bij Mammoet Benelux ziet een meerwaarde in 55-plussers. "Al jaren kijken wij niet naar leeftijd. Diploma’s vinden wij onbelangrijk. Ons bedrijf zoekt mensen die fit genoeg zijn voor een baan in een dynamisch en stoer bedrijf. Belangrijker zijn de kwaliteiten. Als iemand duikinstructeur geweest is en bij ons aanklopt, weten we dat bij hem veiligheid hoog in het vaandel staat. Of een accountmanager die altijd met A-merken heeft gewerkt, daarvan weet ik dat hij binnen ons bedrijf past. Die heeft automatisch de juiste houding en gedrag om bij een top-bedrijf aan de slag te gaan."

 

Vervolg

Veel kandidaten lopen met twee, soms zelfs drie aanbiedingen naar buiten. Miranda vindt het hoopgevend dat veel werkgevers op zoek zijn naar ervaren 55-plussers. "Ook mijn gesprekken krijgen een vervolg. Volgende week ga ik al aan de slag via Viavox. Daar ben ik blij mee. Ik wil graag werken, omdat ik het leuk vind."

 

Meer weten over wat het Zeeuws Mobiliteitsteam voor jou kan betekenen? Neem contact op via mobiliteitsteam@aandeslaginzeeland.nl