Lees voor

Grensinfopunt Scheldemond

Werkterrein: Grensgangers en ondernemers Zeeuws-Vlaanderen-Belgiƫ
Start: juli 2012
Einde:

Doelstelling

Het Grensinfopunt Scheldemond is de aanspreekpartner voor vragen van grensgangers en bedrijven die over de grens willen ondernemen. Het biedt kosteloos informatie en advies over de belasting- en sociale verzekeringsstelsels in België en Nederland.

Opzet

Wie de grens over gaat om te wonen, werken, studeren of ondernemen krijgt te maken met allerlei nieuwe regels en verplichtingen en soms ook veranderende rechten. Het is niet altijd duidelijk wat die veranderingen voor de persoonlijke situatie betekenen. Het Grensinfopunt geeft antwoord op vragen die ontstaan bij emigratie, grensarbeid of ondernemen over de grens. Dat gebeurt digitaal, maar ook op diverse spreekuurlocaties. Het Grensinfopunt Scheldemond maakt onderdeel uit van een groter netwerk van grensinfopunten langs de grenzen met België en Duitsland. De arbeidsmarktregio Zeeland zorgt voor het samenbrengen van de financieringsstromen van het Grensinfopunt Scheldemond en zorgt, samen met Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen, voor het informeren van Zeeuwse partijen over het Grensinfopunt Scheldemond.

Projectpartners

Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen, Dethon

Financiën

Kosten € 155.000 per jaar, gefinancierd met Rijksmiddelen en provinciale subsidie.

Laatste stand van zaken 

Het Grensinfopunt Scheldemond is operationeel en voor alle partijen bereikbaar. Voor werkgevers en werkzoekenden in de grensregio is een matchingsapp ontwikkeld (GrensMatch) om op een makkelijke wijze met elkaar in contact te komen. 

 

Projectleiding

Ronald de Back

Ronald de Back

Subregio Zeeuws-Vlaanderen
r.de.back@wspzvl.nl