Workshop ArbeidsmarktInZicht

Eerder dit jaar is ArbeidsmarktInZicht gelanceerd. Dit is hét platform met cijfers en inzichten over de Zeeuwse arbeidsmarkt. 
Arbeidsmarktregio Zeeland, Provincie Zeeland, UWV en HZ University of Applied Sciences organiseren een ‘fundamentals workshop’ om dieper in het dashboard te duiken en gebruikers te laten kennismaken met het platform.

Er worden twee workshops gegeven:

 

Workshop voor beleidsmakers

Hoe staat het nu met de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt? En in welke sectoren is de mismatch tussen vraag en aanbod het grootst? Ontdek hoe je inzicht krijgt in vacatures, aantal werkenden en werkloosheidspercentages in jouw regio en hoe je benchmarkgegevens ophaalt tussen gemeenten en arbeidsmarktregio’s.

In een workshop van anderhalf uur maak je kennis met ArbeidsmarktInZicht. Aan de hand van een demonstratie en praktische opdrachten ontdek je wat dit platform voor jou te bieden heeft. De workshop wordt gegeven door Luc Verschuren (HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving) en Patrick Vonk (Etil).

Datum en tijd: Woensdag 2 november, 10.30 – 12.00 uur
Locatie: HZ University of Applied Sciences aan de Edisonweg in Vlissingen
Aanmelden: via dit formulier (workshop beleidsmakers).

 

Workshop voor werkgevers, HR professionals en andere geinteresseerden

Waar zijn op dit moment de meeste vacatures? En welke skills worden het meest gevraagd in Zeeland? Ontdek hoe je inzicht krijgt in vacatures, werkgelegenheid, geregistreerde werkzoekenden in jouw regio of per sector en hoe je benchmarkgegevens ophaalt op het gebied van arbeidsmarkt, economie, onderwijs en skills.

In een online workshop van anderhalf uur maak je kennis met ArbeidsmarktInZicht. Aan de hand van een demonstratie en praktische opdrachten ontdek je wat dit platform voor jou te bieden heeft. De workshop wordt gegeven door Luc Verschuren  en Emma Duvekot (HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving).

Datum en tijd: Donderdag 3 november, 13.00 – 14.30 uur
Locatie: online (linkt volgt na aanmelding, een aantal dagen voor de workshop)
Aanmelden: via dit formulier (online workshop)

 

ArbeidsmarktInZicht Zeeland

Het platform ArbeidsmarktInZIcht biedt één totaaloverzicht over de regionale arbeidsmarkt en de ontwikkelingen binnen de thema’s arbeidsmarkt, onderwijs, economie en skills. Daarmee ondersteunt ArbeidsmarktInZicht de regio Zeeland bij het analyseren en het succesvol aanpakken van lokale en regionale arbeidsmarktvraagstukken.

Ben je op zoek naar data of inzichten voor jouw regio of sector? Ga dan naar www.arbeidsmarktinzicht.nl/zeeland