Werken over de grens? Neem deel aan de informatiesessie van EURES

Event: Expertsessie 'Werken over de grens'

Datum: vrijdag 25 maart 2022

Locatie: online 

Organisatie: EURES Scheldemond, UWV

Voor wie: werknemers en werkzoekenden die meer willen weten over werken over de grens

Aanmelden: uiterlijk 23 maart 2022 via werkenoverdegrens@uwv.nl 

 

EURES Scheldemond verzorgt een aantal keren per jaar een expertsessie 'Werken over de Grens'. Hierbij kunnen inwoners van de grensstreek (zowel Vlaanderen/ West-Brabant als Zeeland) die net grensarbeider zijn geworden, of op het punt staan dit te worden (omdat ze bijv. serieus in gesprek zijn met een werkgever), een totaal advies krijgen over wat het voor hun persoonlijk betekent om te gaan werken als grensarbeider. Ook hebben we wel eens deelnemers die door hun verhuizing naar het buurland grensarbeider zijn geworden of die vragen hebben in de situatie die is ontstaan door het thuiswerken.

Grensarbeid komt in de grensstreek best veel voor en het is niet verstandig om hier onvoorbereid aan te beginnen omdat er toch het een en ander geregeld moet worden qua papierwerk. Vandaar deze sessies.

Op één dagdeel (ochtend of middag) gaan de deelnemers 1 op 1 in gesprek via een videoverbinding met achtereenvolgens 5 experts op het gebied van grensarbeid. Dit zijn dan medewerkers van de sociale verzekeringsbank, UWV, VDAB ( Vlaamse arbeidsbureau), een Vakbond, en de Belastingdienst.

Aan het einde van het dagdeel is de deelnemer dus totaal geïnformeerd over de gebieden:

  • Belastingen
  • Arbeidsrechtzaken
  • Pensioenen,
  • Uitkeringszaken
  • Arbeidsmarktzaken

De sessie is op deze keer online. De datum is vrijdag 25 maart a.s. en we kunnen maximaal 10 deelnemers inschrijven. Er is een ochtend sessie en een middag sessie. 

 

 

Download de flyer hier.

 

Deze Expertsessie wordt georganiseerd door EURES Scheldemond.

Dit is mede mogelijk gemaakt door EU programma Employment and Social Innovation (EaSI) 2014-2020.

Meer informatie hierover is te vinden op: http://ec.europa.eu/social/easi