Werken over de grens? Neem deel aan de informatiesessie!

Event: Expertsessie 'Werken over de grens'

Datum: vrijdag 23 september 2022

Locatie: Stadskantoor Gemeente Woensdrecht, Huijbergseweg 3, 4631 GC Hoogerheide

Organisatie: EURES Scheldemond & UWV (Zeeland en Brabant)

Voor wie: werknemers en werkzoekenden die meer willen weten over werken over de grens

Aanmelden: stuur een mail naar werkenoverdegrens@uwv.nl 

 

EURES Scheldemond verzorgt een aantal keren per jaar een expertsessie 'Werken over de Grens'. Hierbij kunnen inwoners van de grensstreek, zowel Vlaanderen/ West-Brabant als Zeeland, die net grensarbeider zijn geworden, of op het punt staan dit te worden (omdat ze bijv. serieus in gesprek zijn met een werkgever), een totaal advies krijgen over wat het voor hun persoonlijk betekent om te gaan werken als grensarbeider. Ook hebben we wel eens deelnemers die door hun verhuizing naar het buurland grensarbeider zijn geworden of die vragen hebben in de situatie die is ontstaan door het thuiswerken.

Grensarbeid komt in de grensstreek best veel voor en het is verstandig om hier voorbereid aan te beginnen omdat er toch het een en ander geregeld moet worden qua papierwerk. Vandaar deze sessies.

Het is een live bijeenkomst in Hoogerheide (stadskantoor gemeente Woensdrecht) waarbij deelnemer de optie hebben deel te nemen aan de ochtendsessie of middagsessie (maximaal 3 uur). De deelnemers krijgen advies voor hun persoonlijke situatie door experts op het gebied van grensarbeid. Aan het einde van het dagdeel is de deelnemer dus totaal geïnformeerd over de gebieden:

  • Fiscaliteit (belastingen)
  • Sociale zekerheid
  • Arbeidsrecht
  • Uitkeringszaken
  • Overige belangrijke zakan om rekening mee te houden.

 

 

Download de flyer hier.

 

Deze Expertsessie wordt georganiseerd door EURES Scheldemond.
EURES Scheldemond en de activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door ESF+ direct (EaSI) | European Social Fund Plus (europa.eu)