Jarenlange vrijwillige inzet beloond met betaalde baan

“Kunnen jullie een dame met het Syndroom van Down die nu een Wajong-uitkering ontvangt, helpen bij het zoeken naar een betaalde baan?” Deze vraag ontving het zogenoemde jobhunt team van UWV in Goes. Het jobhunt team helpt werkzoekenden vanuit WIA, WAJONG en WW naar een betaalde baan. Zij maken gebruik van het brede netwerk van de werkgeversdienstverlening van het UWV.

Claudia Hillebrand aan de slag bij KibeoEen jobhunter uit Goes was direct enthousiast en heeft contact opgenomen met de dame in kwestie, Claudia Hillebrand. Ze hebben samen een plan van aanpak gemaakt om dit voor elkaar te krijgen. Zo is er samen gekeken waar Claudia goed in is en wat ze graag wil. Claudia werkt al jaren als vrijwilligster bij een kringloop- en ruilwinkel en benadrukt dat ze nu graag betaald wil worden voor het werk dat ze levert. Voordat ze bij de kringloop- en ruilwinkel aan de slag ging, heeft zij 8 jaar vrijwilligerswerk gedaan bij Kinderopvang Kibeo. Haar taken waren onder andere speelgoed opruimen, vaatwasser in- en uitruimen, schoonmaken, voorlezen en helpen bij groepsactiviteiten. Hier wil ze graag weer aan de slag.

Na het kennismakingsgesprek was er direct goed nieuws, want er was bij UWV een vacature voor groepshulp binnengekomen van Kibeo. Claudia heeft samen met haar begeleidster online gesolliciteerd en de jobhunter heeft Claudia extra onder de aandacht gebracht bij Kibeo. Er waren veel sollicitanten voor de vacature in de woonplaats van Claudia. De medewerkers van een andere vestiging van Kibeo, die oorspronkelijk geen vacature hadden, hoorden dat Claudia gesolliciteerd had. Zij gaven bij Personeelszaken van Kibeo aan, dat ze graag een gesprek met Claudia wilden. De manager heeft budget vrijgemaakt voor 16 uur per week, zodat Claudia aan de slag kan als groepshulp bij Kibeo.

De vreugdetranen kon Claudia maar net tegenhouden en ze staat te trappelen om te gaan beginnen!