Trend: kunstmatige intelligentie in recruitment

Trends op de arbeidsmarkt. Trends in de economie. Het is allemaal te lezen in het jongste magazine van ArbeidsmarktInZicht, hét innovatieve arbeidsmarktplatform voor de provincie Zeeland.

Eén van die trends is de doorbraak van kunstmatige intelligentie (AI) op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld in recruitment. Geautomatiseerde selectie van kandidaten – onder meer door gebruik te maken van Chat GPT - kent geen discriminerende werking meer. Vanaf dit moment levert AI in dit soort selectiesystemen de beste en niet meer de meest op het zittend personeel lijkende kandidaten op.

Deze ontwikkeling en nog tien andere trends worden gesignaleerd in het jongste magazine van ArbeidsmarktInZicht, hét innovatieve arbeidsmarktplatform voor Zeeland. Lees hier het magazine!

ArbeidsmarktInZicht biedt beleidsmakers en andere belanghebbenden één totaaloverzicht over de regionale arbeidsmarkt en de ontwikkelingen binnen de thema’s arbeidsmarkt, onderwijs, economie en skills. Daarmee ondersteunt ArbeidsmarktInZicht de regio Zeeland bij het analyseren en het succesvol aanpakken van lokale en regionale arbeidsmarktvraagstukken.