Succesverhaal Zeeuwse Jobhunters en Jobcoaches

Mijn naam is Maltie Ritoe, klantmanager bij de gemeente Schouwen-Duiveland en tevens werkzaam in het Zeeuws Team van Jobhunters en Jobcoaches. Mijn rol in het team is kandidaten, die bemiddelbaar zijn voor werk, te plaatsen op de arbeidsmarkt. Als jobhunter voer ik gesprekken met de kandidaten en werkgevers om te kijken of een match mogelijk is. Ik draag zorg voor een eventuele proefplaatsing en houd in de gaten of alles goed verloopt. Als een werkgever uiteindelijk een arbeidsplaats beschikbaar stelt voor de kandidaat zijn we ook betrokken bij het afsluiten van de arbeidsovereenkomst.

Mijn kandidaat zit al vanaf 2014 in de uitkering, in feite heeft hij nog nooit gewerkt. Daardoor heeft hij een angst ontwikkeld om dingen te ondernemen en was zijn thuis zijn veilige haven.

Vanuit het Zeeuws Team hebben we een netwerkpartner ingeschakeld om samen met de kandidaat aan zijn problemen te gaan werken. In dit geval was Startbloq, een leerwerkbedrijf in Zierikzee, betrokken. Samen met de kandidaat is Startbloq aan de slag gegaan om zijn werknemersvaardigheden te ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan op tijd komen, netjes afmelden als je niet in staat bent om te komen en omgang met andere collega’s. Een jobcoach kijkt mee op de werkvloer en voert gesprekken met de kandidaat en werkgever en zorgt ervoor dat de kandidaat de geleerde vaardigheden goed inzet. Inmiddels vindt mijn kandidaat het erg leuk om weer onder de mensen te komen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Zo’n traject gaat niet zonder slag of stoot en bij deze kandidaat was er regelmatig sprake van een terugslag, maar door de afgelopen leerzame periode en met behulp van goede ondersteuning gaat het bergopwaarts. Door de gerichte aanpak van Startbloq heeft hij de benodigde werknemers skills goed onder de knie en zijn we op zoek gegaan naar een werkgever. Een werkgever die vooral begrip heeft voor zijn situatie en die met hem de weg naar werk wil bewandelen.

Na een geslaagde proefplaatsing, diverse goede evaluaties en met de inzet van een jobcoach hebben werkgever en kandidaat de handen ineengeslagen en zijn ze een arbeidsovereenkomst aangegaan.

De kandidaat is er nog niet, maar heeft weer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst.