Werk en inkomen voor Oekraïense vluchtelingen

Wil je als bedrijf iets betekenen voor Oekraïense vluchtelingen? Heb je openstaande vacatures en wil je vluchtelingen uit Oekraïne steunen door hen werk te bieden? Meld je dan bij het WerkgeversServicepunt in jouw subregio. Oekraïense vluchtelingen mogen vanaf 1 april zonder tewerkstellingsvergunning aan het werk in Nederland. 

Geen werkvergunning nodig

Vluchtelingen uit Oekraïne mogen in Nederland werken. Bij het werven van personeel uit het buitenland moet je je aan bepaalde wetten en regels houden. Maar door de tijdelijke beschermingsrichtlijn kunnen gevluchte Oekraïners tot drie jaar in de Europese Unie verblijven, zonder dat zij asiel hoeven aan te vragen. Sinds 1 april hebben zij geen werkvergunning (officieel tewerkstellingsvergunning of twv) meer nodig.

Informatie over procedures en voorwaarden

Om vluchtelingen te beschermen op de arbeidsmarkt zijn er wel een aantal voorwaarden. Betrokken instanties houden de informatie over procedures rondom het aanbieden van werk zoveel mogelijk up-to-date. Op deze pagina’s vind je actuele informatie:

  • Rijksoverheid: werk en inkomen voor vluchtelingen uit Oekraïne.
  • Refugee Help: online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten (door VluchtelingenWerk Nederland)

WerkgeversServicepunten in Zeeland

Zeeland heeft vier subregionale WerkgeversServicepunten waar werkgevers terecht kunnen met vragen of om werk aan te bieden.

Contactpersonen per regio:

UWV Werkbedrijf Zeeland
Rutger Punt
Manager Werkgeversdiensten
rutger.punt@uwv.nl
06 29 64 34 22

Subregio Zeeuws-Vlaanderen
Ronald de Back

Coördinator Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen
r.de.back@wspzvl.nl
06 51 44 15 00

Subregio Walcheren
Kim van Limbergen

Afdelingshoofd Werk, Orionis Walcheren
kvanlimbergen@orioniswalcheren.nl
06 53 61 82 33

Subregio Oosterschelde
Marcel Flikweert

Contactpersoon Werkgeversservicepunt Oosterschelderegio
m.flikweert@grdebevelanden.nl
06 36 08 34 85