Succesverhaal Zeeuwse Jobhunters en Jobcoaches

Sinds januari 2021 zijn wij gestart als Zeeuws team, dit valt onder Aan de slag in Zeeland.

Dit team bestaat uit Jobhunters en Jobcoaches afkomstig van het UWV, GR de Bevelanden, Orionis Walcheren, Gemeente Schouwen-Duiveland en Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen.

Werkzoekende die aangemeld worden bij het Zeeuws team krijgen in eerste instantie een aantal gesprekken met een jobhunter waarbij goed in kaart gebracht wordt wat de klant wil en kan, waar zijn krachten en capaciteiten liggen. Dit wordt vervolgens vertaald naar reële mogelijkheden op de arbeidsmarkt. De jobhunters en jobcoaches hebben directe contacten met diverse werkgevers in Zeeland. Dit netwerk wordt breed gedeeld binnen het Zeeuws team. Dit maakt het mogelijk om door heel Zeeland en eventueel daarbuiten de juiste kandidaat op de juiste plek te krijgen. Het delen van elkaars netwerk alsmede de intensieve contacten met de werkzoekende voor, tijdens en nadat de werkzoekende geplaatst is maken het succes van het Zeeuws team!

De eerste successen zijn behaald en wij, Nelleke de Hullu (jobhunter) en Sofie de Waal (jobcoach) van Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen, vinden het leuk om één van deze verhalen met jullie te delen.

Het betreft een werkzoekende die sinds 2020 een uitkering heeft en in de reguliere re-integratie bemiddeling naar werk zit. De werkzoekende is erg gemotiveerd om volledig uit de uitkering te komen. Hierdoor is de werkzoekende in januari aangemeld voor jobhunting bij het Zeeuws team. De werkzoekende had in die tijd al een parttime baan, echter waren de uren niet voldoende om uit de uitkering te komen. Door de intensieve benadering vanuit het Zeeuws team is het gelukt om de werkzoekende te helpen aan een tweede baan, die begon als een werkervaringsplaats en die te zijner tijd is uitgegroeid naar een fulltime betaalde baan. 

Resultaat is dat de klant een contract heeft getekend tussen de 32 en 36 uur per week. De klant heeft de procedure als zeer prettig ervaren. De klant zal uiteraard de komende periode nog gevolgd worden door de jobcoach om te zorgen dat de plaatsing duurzaam blijft.