Lancering online arbeidsmarktplatform ArbeidsmarktInZicht Zeeland

Donderdag 7 juli vond de feestelijke lancering plaats van ArbeidsmarktInZicht Zeeland. Na een korte rondleiding door het platform lanceerden gedeputeerde Jo-Annes de Bat namens de Provincie Zeeland en wethouder André van der Reest van centrumgemeente Goes namens Arbeidsmarktregio Zeeland dit nieuwe platform met arbeidsmarktinformatie voor Zeeland. Na dit officiële moment was er een workshop met een demonstratie van de mogelijkheden voor de toekomstige gebruikers.

 

Lancering ArbeidsmarktInZicht Zeeland - dashboard met arbeidsmarktinformatie

 

ArbeidsmarktInZicht Zeeland

Het online platform biedt een compleet overzicht van de Zeeuwse arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen de thema’s arbeidsmarkt, onderwijs, economie en skills. Deze gegevens helpen bij het analyseren en succesvol aanpakken van lokale en regionale arbeidsmarktvraagstukken.

“De markt is al jaren krap, de personeelstekorten in sommige sectoren zijn zorgelijk en aan de andere kant komen bepaalde groepen werkzoekenden moeilijk aan het werk”, zegt Van der Reest. Het platform kan een oplossing bieden. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat: “Hoe meer grip en inzicht we hebben op de knelpunten binnen de Zeeuwse arbeidsmarkt hoe gerichter we acties kunnen inzetten om bedrijven te helpen in hun zoektocht naar personeel.”

 

ArbeidsmarktInZicht Zeeland in het kort

  • Alle Zeeuwse arbeidsmarktinformatie op één plek
  • Data uit tien bronnen zoals CBS, UWV en Zeeuwse gemeenten
  • Inzoomen op knelpunten in specifieke sectoren
  • Inzicht op gemeentelijk niveau in o.a. vacatures, aantal werkenden en werkloosheidspercentages.
  • Benchmark en vergelijken met andere gemeenten en regio’s

 

Kerncijfers en data raadplegen

Sinds de lancering zijn er op de website aandeslaginzeeland.nl een aantal wijzigen aangebracht. Voorheen werden op deze website kerncijfers gedeeld van WW-uitkeringen, geregistreerde werkzoekenden, banenafspraak, bijstandsuitkeringen, Wajong-uitkeringen, WIA-uitkeringen en voortijdig schoolverlaters. Deze cijfers en nog veel meer relevante arbeidsmarktinformatie worden nu gedeeld via het platform arbeidsmarktinzicht.nl/zeeland. Op deze website vind je vanaf nu dan ook een directe link naar het platform.

 

Dashboard Zeeuwse Jongeren

Het dashboard Zeeuwse Jongeren, wat vorig jaar live ging, is als verkenning opgenomen in het nieuwe platform. Daarnaast blijft het dashboard Zeeuwse Jongeren, met de laatste cijfers over het thema jeugdwerkloosheid, bereikbaar via de directe link: Jeugdwerkloosheid Zeeland.

 

Meer weten?

Bekijk het platform via arbeidsmarktinzicht.nl/zeeland.

Mocht je bepaalde gegevens niet kunnen vinden of heb je andere vragen, stel die dan via het platform middels de knop ‘vraag de expert’ of mail naar info@aandeslaginzeeland.nl.