Eenvoudig solliciteren tijdens online banenmarkt 

Op 9 februari organiseert LMG strategie + creatie in samenwerking met het UWV en de ZeeuwseVacaturebank.nl de online banenmarkt “Werken in Zeeland”, waar werkzoekenden met ruim 20 bedrijven uit diverse sectoren laagdrempelig in gesprek kunnen gaan. ‘Op dit moment heerst er een behoorlijke spanning op de Zeeuwse arbeidsmarkt vanwege de dalende werkloosheid en de toenemende vraag naar personeel’, aldus Fonnie Verstraeten, senior adviseur Werkgeversdienstverlening Zeeland bij het UWV en operationeel coördinator van het Zeeuws Mobiliteitsteam. 

Banenmark Zeeland | Eenvoudig en vooral toegankelijk voor iedereen 

‘In eerste instantie zouden we de banenmarkt fysiek organiseren, maar vanwege de maatregelen was dat nog niet mogelijk, aldus Perry Kentin, directeur bij LMG. Ik vind het vooral belangrijk dat iedereen kans maakt op een baan. Ondanks de krapte op de markt zijn er nog steeds heel veel mensen die nu nog geen baan hebben. Werk heeft veel meer betekenis dan alleen geld, het zorgt voor een doel in je dag en een socialer leven. Zeker nu we aan de staart van de pandemie zitten is gebleken dat we dat nodig hebben, wij zetten ons daar graag voor in.’

Werken in Zeeland | Meer dan 100 vacatures in verschillende sectoren 

Hoewel LMG al vaker banenmarkten organiseerde met veel opkomst, zowel fysiek als online, wordt deze editie van de online banenmarkt volgens Kentin extra bijzonder ‘Wat het bijzonder maakt is dat er ruim 20 bedrijven uit diverse sectoren deelnemen en samen meer dan 100 vacatures open hebben staan. Dan hebben we het echt over van banen in de zorg en de financiële sector tot werken voor een modeketen of de overheid. Er zit voor iedereen wel iets tussen.’ 

‘Je kunt de vacatures heel makkelijk via banenmarktzeeland.nl bekijken en vervolgens een tijdsslot reserveren. Een hele laagdrempelige manier om in contact te komen met werkgevers’. 

Ook speciaal voor jongeren een banenmarkt 

Deze editie van de online banenmarkt is niet de eerste die LMG in samenwerking met het UWV en de ZeeuwseVacaturebank.nl organiseert, maar ook zeker niet de laatste. ‘Zodra het weer kan hebben wij ook voor jongeren een banenmarkt opstaan. We streven ernaar deze op 14 april te organiseren. Ons doel? Iedereen aan een baan’.